Medverkande

Henrika Andersson (f. 1965) är skådespelare och författare. Hon har också regisserat och skrivit barnpjäser och är känd som barnboksförfattare. Hennes Emma Gloria och de Levande Varslarna nominerades till Finlandia Junior-priset 2006. Tigerfiskar är Henrika Anderssons debut som prosalyriker.
Tigerfiskar är en prosalyrisk berättelse om barnets utsatthet och envishet och den kristallskarpa blicken. Om nödvändigheten att stanna kvar, om möten ur det förflutna och skuggor som vägrar släppa taget. Jaget färdas på jakt efter försoning och söker skimret i de grumligaste vatten. Det är en resa från mörker till ljus. Audiodramat som baserar sig på Henrika Anderssons verk är gjort av regissören Arn-Henrik Blomqvist och skådespelaren Johanna af Schultén.

 

Azadé Azad, doktor i psykologi, forskare by day poet by heart. Skriver dikter om patriarkalt våld och ambivalensens ytterkanter i längtan på att skriva om hångel och katter.

Anders E Larsson 

 

Jason Walter Nelson is a creator of curious digital creatures and all manner of digital poetry/games/artworks. He professes in the Digital Culture program at the University of Bergen.

 

Viljam Nybacka, musik och ljuddesign. Har jobbat med musik och ljud i alla möjliga former; spelat i band på olika instrument (Seamus Cater & Viljam Nybacka, M.F. Tomlinson, Brown vs Brown med flera), spelat solo på olika instrument, improviserat, gjort ljuddesign och musik för dans och teater (Ivana Müller, Inari Salmivaara med flera), konstverk och installationer.

För tillfället bosatt i Stockholm och jobbar med ljud design och musik för film och online content varvat med personliga projekt.

Patricia Rodas, fotokonstnär

En performativ strategi är en viktig beståndsdel i min fotokonst där också landskapet spelar en betydande roll. Den kan ses som en skyddande omfamning eller som ett hotfullt element. Jag fotograferar analogt med en 4×5-tums view-kamera och på film. instagram: patriciarodas.photo

Danni Storm er kunstner, digter og musiker bosiddende i København.  

Heidi von Wright, författare, artesanguldsmed, bildkonstnär. Har gett ut åtta diktsamlingar på Schildts & Söderströms. Den senaste, Autofiktiv dikt av Heidi von Wright, nominerades till Nordiska rådets litteraturpris 2021. Skriver också dramatik, samt jobbar bild- och tvärkonstnärligt.

Hanna Ylöstalo är skribent och redaktör på Förlaget.